Först effektiv, sen lugn :)

Började min fredag med att sova. Var såååååååååå himla skönt att få sova ut :) Sover inte så bra nätterna till de dagar jag ska vara på jobbet.  Ska inte säga hur länge jag låg i sängen idag, men det var väldigt länge i alla fall. Väldigt välbehövligt oxå! När jag väl orkade mig upp satte jag igång att vara effektiv. Tömde diskmaskinen, fyllde på diskmaskinen och startade den. Skrev en handlingslista och knatade sen ner till Coop och handlade. Fy fasen så mkt folk det var där. Ångest och panik säger jag bara. Fy så sjukt jobbigt.  Åkte med J hem när han slutade jobba :)

Väl hemma packade jag upp det som handlats. Tömde diskmaskinen som var färdig och laddade in ännu mer disk och startade den. Var och slängde sånt där återvinningsbart i soprummet oxå och sen har jag pantat flaskor och sådär på Konsum. Köpte tvättmedel och sköljmedel. Å nu har jag startat en tvättmaskin :) Det känns så härligt att jag orkar göra saker. Att jag vissa dagar har energi och ork. Dock har jag inte det de dagar jag är på jobbet.

Nu är det väl dax att hänga upp tvätten. Kanske starta en till maskin. Sen blir det nog film och slappa resten av kvällen :)

Trevlig helg!

Resan till Gällivare...

Var ju till Gällivare igår. Kom iväg ca 1½ timme efter det jag först planerat. Men jag behövde fixa lite saker innan jag åkte, moster hade bett mig ta med lite saker åt henne. Så det skulle jag fixa. Tänkte att det var bättre att inte stressa. Körde lugnt och försiktigt hela vägen till Gällivare. Fy sån tråkig väg det är... Speciellt om man kör ensam oxå. Ingen att prata med eller så heller. Nåja. Hade sällskap av musik iaf :)  Fram kom jag tillslut. Fick lite dåliga vibbar där på sjukhuset av vissa anledningar oxå.  Hittade upp till avdelningen där A-M låg.  Hon blev så glad över att få besök!  Frågade henne hur det var och om vad läkaren sagt och sådär. Så kläcker hon ur sig att han sagt att hon är döende! Hoff. Snacka om chock! Sa åt henne att näää, nu skojar du väl. Nä sa hon. Läkaren sa så. Trodde fortfarande att hon skojade så jag sa igen att du skojar va? Nä, sa hon. Att där på operationsbordet så var jag döende. Jag var helt övertygad om att hon menade att hon var döende nu... Oj oj... Tur att så inte var fallet iaf!  Fick träffa hennes läkare oxå. Han kom in och kollade läget och hur hon mådde och sådär.  Sen när han gått berättade A-M att operationen hon genomgått normalt brukar ta typ mellan 1.5 och 2 timmar. Hennes hade pågått i 6 (!) timmar! Hade blivit komplikationer och grejer. Så hon hade fått lega i respirator på IVA efter operationen. Dramatik!

Det var skoj att fara dit och hälsa på henne. Umgås lite. Sen när hon fått komma hem tänkte jag ta och fara dit till Pajala och hälsa på henne och hjälpa henne lite där hemma.

 Hade tänkt skriva om massa annat oxå, men jag orkar verkligen inte det nu. Är helt ur form. På alla sätt och vis. Nu längtar jag tills J kommer hem och jag får mysa ner mig i sängen med honom och sova.

På återhörande!

Typiskt...

Här har jag gått och oroat mig, sovit sjukt dåligt inatt, funderat så att jag knappt vet ut och in längre. Och vad händer. Chefen blir sjuk. Mötet idag inställt. Så typiskt liksom. Så nu måste jag gå igenom allt det här IGEN. För det kommer bli likadant inför nästa gång mötet är planerat. Förhoppningsvis har vissa saker gått att lösa tills dess. Hoppas det. Det hade varit så himla bra. 

Nåt som är lite sjukt är att jag natten till i lördags drömde att mötet inte skulle bli av. Fast då avbokade chefen en kvart innan mötet skulle börja. I drömmen var det inte för att han var sjuk som mötet blev inställt heller. Men lite lustigt att jag drömde det :)

Så idag blir det en lugn dag. Tänkte kolla lite film och läsa bok. Men INTE sova på dan. Måste hålla mig vaken så jag kan somna ikväll. Ska nämligen köra till Gällivare efter jag varit på jobbet imorrn. Då vill jag hemskt gärna vara lite piggare :) Nåväl. Nu är det dax att fixa lite frukost och sen kolla film :)

Värk

Nu har jag spenderat säkert en timme i sängen igen. Fryser och har ONT i hela kroppen. Dumma förkylning, bryt ut nån gång då!!!!

Snö!

Snöar idag igen! Med andra ord så är det en perfekt dag att vara inne och mysa ner sig i fåtöljen med en filt omkring sig, en varm kopp te och så en bra bok :) Känner mig inte helt kry ännu. Låg i sängen igår och frös och hade ont i hela kroppen. Fryser nu oxå... Tråkigt värre...

Hoppas verkligen att det inte snöar såhär på tisdag... Har tänkt åka till Gällivare då och hälsa på moster A-M som ligger på sjukhuset där.  Tycker det är rätt läskigt att köra landsväg på vintern. Men om man aldrig vågar så kanske man tillslut blir så rädd att man inte alls vill köra landsväg på vintern. Det är ju inte så bra. Men som mamma sa, "du behöver ju inte köra så fort". "kör i din egen takt, har du bilar bakom dig så kan de ju faktiskt köra om!"  Det har hon ju rätt i. Tror det är dags att face my fears :)

Dagens otur...

Skulle för en stund sen putsa mina glasögon (de gamla). Tog av mig dem och poff så var det nåt som lossnade.. Skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit! Ena glaset lossnade. Skruven försvann oxå. Typiskt. Tur att jag har mina nya glasögon jag kan använda. Dock är jag så ovan vid dem att jag har använt mina gamla av gammal vana. Men nu ser jag mkt bättre än med mina gamla glasögon.  Är väl bara att vänja sig nu. Hoff. Kommer ha ont i skallen och må illa innan jag vant mig. Kanske därför oxå jag hellre tagit mina gamla :)  Men nu har jag inget val...

NU är det back to fåtöljen som gäller... Mår inte så bra... Känns som att jag håller på att bli sjuk. Usch...

Jag är glad...

...! Kunde inte fått ett bättre samtal från FK idag.  Kanske lite för ont om tid för att hinna lösa saken tills mötet på måndag. Men personen som vill visa sin makt har fel i det h*n sagt! Känns riktigt bra nu....

Nu ska jag slänga mig i duschen... Sen fara och handla lite innan jag ska träffa K på jobbet för lunch :)

Trevlig fredag!

Jippi vad roligt! :)

Såg just att jag lyckats bli kommentar nummer 750 hos Maria Malmgren.
Skoj! Det var verkligen uppiggande! Mitt i allt mörker så dök det upp ett litet ljus! Jag är i alla fall jätteglad att jag blev kommentar nummer 750 =)

Dramatik och oro

Igårkväll  vid 20-tiden till imorse vid 9-tiden var det oroliga timmar. . Mamma frågade om jag pratat med hennes syster A-M (min moster) för mamma hade inte fått tag i henne. Så när jag pratat med mamma testade jag ringa till henne. Inget svar. Konstigt. Hon brukar i princip alltid svara. Testade några gånger till under de följande 2 timmarna, men inget svar.  Blev mer och mer orolig. Mamma hade inte hört något, inte min moster B-M heller. Imorse testade jag att ringa till henne igen. Flera gånger. Men nä. Fortfarande inget svar. De värsta tänkbara tankarna snurrade på i skallen. Blev bara mer och mer orolig. Moster B-M var oxå orolig, moster K var även hon orolig. Ringde mamma på jobbet för att berätta att jag inte fått tag i henne ännu. Så hon skulle försöka få tag i morbror B och hans sambo. Jag tror hela släkten nästan var engagerad i att vi inte fick tag i A-M.  Strax efter klockan 9 imorse ringer moster B-M. Innan hon han säga nåt så var de där hemskaste tankarna där igen (tänk om hon ligger död i sin lägenhet, tänk om det har hänt nåt annat, en till hjärtinfarkt, något med hennes ben som hon klagat på att det gjorde så ont hela helgen- hon bröt ju lårbenet här i höstas nån gång. ) dock så fick jag ett lugnande besked av B-M. Moster A-M låg på Gällivare sjukhus. Det var allt som vi visste då. Skönt att veta att hon levde i alla fall!  Ringde mamma och berättade läget. Pratade även med moster K sen. Hon hade oxå försökt få tag på morbror B och hans sambo. Så hans sambo hade direkt farit till hennes lägenhet när hon fick höra läget. Men ingen öppnade där..  Hoff... Vilken oro!

Nån timme senare ringer B-M igen. Då har hon fått lite mer klarhet i vad som hänt med A-M. Hon är inlagd på kirurgen i Gällivare för den platta som de opererade in när hon bröt lårbenet hade gått sönder plus att frakturen gått upp igen. Snacka om otur!

Moster K ringde mig för kanske en timme sen och gav mig numret till A-M i Gällivare bland annat. Men det värsta som hände är nog att A-M sagt till personalen på Pajala vårdentral att de skulle höra av sig till de som står som kontaktperson i hennes journal. Tror ni att nån  ringt till dem? Näpps. Fy så dålig stil. Hade de ringt hade vi ju sluppit oroa oss som dårar. Sluppit gå och må dåligt för att man inte vet vad som har hänt. Sen är det ju inte så lätt när hon bor i Pajala heller. Inte så man bara kan ta och fara dit snabbt. Det tar ju ändå 2½ timme minst att köra dit.

Men det är skönt att veta vart hon är nu och vad som hänt. Jag ringde och surrade lite med henne. Hon hade fått medicin mot värken. Eventuellt skulle de operera om benet imorrn.  Tycker så synd om henne. Hon har haft så mycket otur det senaste året.  Hoppas verkligen att hon kan få en lägenhet här i stan snart. Så har vi släktingar här i stan närmare till henne.  Visst, de har bröder i Pajala, men ja.. man kan inte säga att det är så mkt umgänge med dem :)

Så. Nu har jag fått skriva av mig om denna rätt hemska händelse. Kände tårarna var på väg flera gånger på väg till jobbet imorse. Å nu känner jag hur de rinner ner för kinderna.  Usch...  Jag var verkligen så sjukt orolig. Sen är det skit att det är så långt till Gällivare oxå. 11 mil eller nåt sånt, enkel väg. Måste fundera på om jag ska våga sätta mig i bilen och köra dit på fredag för att hälsa på henne. Jag tycker det är rätt läskigt att köra landsväg på vintern... Sen är det så typiskt oxå.. J ska till Gällivare och göra ett jobb på sjukhuset där imorrn. Men han åker tidigt på morgonen då jag är på jobbet. Sen efter det ska jag till företagshälsovården oxå. Men då kom han med den smarta idén att jag kunde ju ta bussen till Gällivare efter att jag är klar med jobb och företagshälsovård och åka hem med honom. Ja, det var en jättebra idé =) Men då kom nästa problem. Bussarna går ju så förbannat sällan.

Nu ska jag ta och lyssna på musik och grejsa på här hemma. Rensa tankarna!

Hejsvejs! Grattis till den som orkat läsa allt detta :)

Idag är jag inte så glad...

Blev det nån husvagn i helg? Näää :) I lördags tog vi sovmorgon och igår städade vi och grejade hemma.

Har ont i magen inför imorgon.  Jag vill inte längre. Det känns allt annat än bra. Fan oxå.

Nu är det fåtöljläge som vanligt tillsammans med en kopp te och en bok. Fick te från Kränku  idag :) Mums!

Freeeeeeeeeeeeeedaaaaaaaaaaaaaag!

Det känns pirrigt på nåt sätt idag. Kanske för att det är fredag! Jag vet inte...  Men det är skönt att det är fredag iaf :)

Vintermarknad här i stan i helg. Får se om man går på den eller vad man gör. Vet iaf att vi ska till husvagnen och byta till vinterdäck på den och dra den hit till stan.

Schlager imorrn oxå! Jippi!

Nu ska jag njuta av att det är helg!

Snö och storm

Vilket väder vi har idag! Riktig snöstorm. Men det var inte sånt väder imorse när jag skulle till jobbet. Gjorde en slöis idag och tog bilen till jobbet. Fy på mig! Hade tänkt promenera dit, men när jag kom ut och hade gått några meter från porten insåg jag att det kunde bli svårt att ta sig helskinnad till jobbet. Det blåste och så var det snorhalt ute. Dåligt sandat med andra ord. Så jag vände om och gick hem och hämtade bilnyckeln. Måste erkänna att det var riktigt härligt att köra bil!

När jag sen var på väg hem från jobbet så började det blåsa mer kändes det som. Plus att det började snöa oxå. Nu fullkomligt vräker snön ner. Snacka om kontrast från igår. Då var det + 5 grader ute! Det är därför det är så halt ute idag. För att det var varmt och tinade igår. Sen när det fryser på så blir det rena isbanorna ute.

Idag blir det nog en riktig innesittarkväll. Läsa bok, dricka te och bara njuta. Alla på J:s jobb ska visst jobba över ikväll. De har tydligen supermkt jobb nu eftersom avtalet med LKAB:s hem-PC går ut nu strax och då vill alla hinna få sina datorer kollade medans de har garanti kvar... Fel att lämna in dem tidigare då! Nåja. Tycker mest synd om J och hans kollegor som får jobba över.

Sitter här och funderar på om jag ska vila en stund eller om jag ska göra nåt annat. Svårt val! Imorrn är iaf sista dagen på jobbet den här veckan. Skönt. Känner mig fortfarande irriterad över det jag fick reda på igår. Det ska lösa sig. På något sätt. Men hur vet jag inte ännu...

Nu har jag bestämt mig... Jag ska nog vila i typ 30 minuter (haha... försöka går ju alltid!) sen ska jag bädda ner mig i fåtöljen eller soffan och läsa.

Idag vill jag bara säga massa fula ord...

Jag är arg. Ledsen. Besviken. Förbannad. Irriterad. You name it liksom. Vill bara svära och säga fula ord. Det är jävla skit rent ut sagt. Vet inte hur jag ska bemöta detta heller. Ingen aning om hur jag ska lösa detta. På nåt sätt ska det gå. Men hur vet jag inte...

Fan.

Fan..

Fan...

Musik...

Har suttit och kollat igenom alla (tror jag iaf) mappar med musik på datorn nu och gjort en playlist av dem. Var verkligen längesen man hörde några av låtarna. Gamla minnen väcks till liv :) Kan associera nästan varje låt till en person eller händelse :)  Musik är bra för själen! Dessutom brukar jag piggna till om jag får lyssna på bra musik. Det ger mig massor av energi! (oftast iaf...)

Nu vill jag att klockan ska bli 17!

Gissa vad...

...jag är trött som vanligt! Fast idag av andra orsaker. Vi var ner till husvagnen idag. Skottade så vi skulle kunna dra fram den. Passade även på att hacka och skotta fram trappen till J:s farmor&farfars stuga... Var ute i över 3 timmar och hackade och skottade och flyttade husvagn. Nu är man rätt så trött vill jag lova. Är inte ensam om att vara trött här hemma. Så fort jag försöker smyga mig in i sovrummet och vila så frågar J direkt vad jag gör. Kanske bra på ett sätt att jag inte får sova nu. Kanske kan somna i tid ikväll då...

Nu ska jag iaf mysa ner mig under täcket i en fåtölj och läsa lite. Började på en bok inatt som verkar mkt bra!

Sovit länge....

Har sovit riktigt länge idag. Kan säga att det var såååå välbehövligt! Nu blir det en lugn dag iaf. Måste ladda lite för schlagern ikväll :) Jippi! Äntligen börjar Melodifestivalen igen! :)


Migrän...

Fasen vad det är jobbigt att ha migrän. Önskar att det gick över NU. På en gång. Less på att ha ont i skallen. Ännu har inte migränmedicinen hjälpt. Nog med gnäll för nu.

Nu är min första arbetsträningsvecka över. Gick rätt bra ändå. Imorrn ska jag sova ut! Sova är skönt!

Hade tid hos beteendevetaren idag. Så när jag kom dit var det mörkt och låst. Hmmm.. skumt. Började leta efter lappen där tid och datum stod på. Oj oj... Det var klockan 16 jag hade tid, men jag hade av nån anledning fått för mig att jag hade tid 16.30. Trodde att beteendevetaren varit där, men sen åkt hem då jag ändå var en halvtimme sen. Tog och ringde till honom och gissa vad. Han hade helt missat att jag skulle dit idag. :) I hans ena kalender stod det att jag hade tid idag, men inte i hans andra kalender. Tänkte att det bara var å knata hem igen när han missat. Men han sa att han skulle vara där på 10 minuter och det var han :) Kanske inte så konstigt att han missat att det var idag jag skulle dit. Han sa att han jobbat typ dygnet runt med krishantering sen dödsolyckan på LKAB inträffade.
Men i alla fall så  fick jag min timmes prat idag. Skönt. Det behövdes verkligen. Få ventilera hur jag känner det och uppfattar det här med att ha börjat arbetsträna. Han har ju ändå massor av erfarenhet från sånt.

Nu ska jag gå och vira in mig i en filt tror jag. Får såna fross-attacker nu så det är hemskt. Ska nog läsa lite bok oxå :)

Orkeslös...

Kan ingen skänka mig massor av energi? Jag är i stort behov av det nu! Orkar fasen ingenting. Känner mig helt värdelös som inte orkar någonting. Det är inte roligt att må såhär längre....Fast det har ju aldrig varit roligt att må såhär...

Oj oj oj....

Sitter här och försöker vakna till litegrann. Tvärsomnade när jag la mig i sängen för nån timme sen. Har inte ens hört posten dimpa ner i brevlådan och det brukar jag alltid vakna av om jag ligger och vilar när den kommer!  Japp, har gjort en sån där  "smart" grej och sovit nån timme igen. Men vad fasen...  Jag BEHÖVER sova ju!!! :)

Kändes bättre idag på jobbet. En stor anledning till varför det kändes bättre är för att jag och Kerstin som ska funka som min handledare/kontaktperson där på jobbet hade ett litet prat idag. Jag är glad att hon ville vara min handledare där nu när jag ska arbetsträna! I alla fall så pratade vi om gårdagen bland annat. Hur jag upplevde det och sådär och så pratade vi om hur många dagar per vecka jag ska vara där.  Eftersom jag är lite "mesig" av mig och inte riktigt så stark i en sån här situation just nu så skulle Kerstin prata med vår chef om att jag bara ska vara där 3 dagar per vecka nu till en början. Det känns bra! Det känns som att det kan jag orka med i alla fall. 5 dagar hade varit alldeles för mycket så här i början.

Nu tror jag att jag ska krypa ner under en filt i soffan och läsa lite bok. Förhoppningsvis somnar jag inte om :)


Ont i magen...

Snart är det dax att gå till jobbet igen. Har ont i magen. Känns inte alls bra. Trött är jag oxå. Sovit som en kratta inatt igen. Bara gnälliga inlägg nu.  Men så känns det för tillfället...

Dax att göra sig klar för denna dag.

Helt slut...

Jag tänkte försöka hålla mig vaken så jag kan somna ikväll i vettig tid. Men det gick inte. La mig för att vila max 45 minuter, men det blev visst närmare 3 timmar istället. Inte så smart. Men väldigt välbehövligt. Är heeeelt slut efter idag. Även fast det bara rörde sig om 2 timmar så tog det kål på mig. Inte alls bra.  Drömde för övrigt massa mardrömmar om jobbet då när jag sov tidigare idag.  Hur ska detta gå?

Kaos

Precis så känns det. Kaos. Kom till jobbet kl 9 imorse. Visste att jag skulle börja plocka lite varor med hon som är våran lageransvariga. Jaha. Men sen då liksom! Kände mig rätt ensam och förvirrad där. Har nog inte riktigt hunnit smälta alla intryck ännu. Jag behöver struktur och ordning ju. Som det är nu så har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra på mina 2 timmar imorgon. Fasen vad jag längtar till onsdag klockan 16.30 så jag ÄNTLIGEN får surra med beteendevetaren. Känner att det behövs nu. Det känns inte som att det var såhär det skulle gå till. Han och jag pratade om att det var bra att börja med 3 dagar i veckan. Just för att man ska ta det lugnt i början och få en längre viloperiod innan det är dax igen. Chefen hade fått för sig att det är 5 dagar jag ska vara där. Mesig som jag är så vet jag inte hur jag ska säga det riktigt. Funderar på om beteendevetaren kanske kan skriva nån form av schema eller nåt över vad han tycker är lämpligt. Det är ju ändå liksom han som är mest insatt i hur jag mår å såna saker.

Hoff vad långt det här blev.  Känner mig gråtfärdig nu. Men det är väl bara att kämpa på...

16 ½ timme kvar...

Orkar inte skriva nåt direkt. Tankarna är på annat håll idag. Är hemskt nervös... Håll tummarna för mig imorgon!

Hemma igen...

Nu är jag hemma igen. Känns inte ett dugg bättre än innan. Snarare värre. Skit oxå.  Har börjat förbereda mig lite iaf. Tagit hem rocken och ska tvätta den och stryka den. Förhoppningsvis hinna sy upp ärmarna på den oxå. De är alldeles för  långa. Namnskylten hoppas jag sitter kvar på min reservrock på jobbet. Usch så konstigt det känns. Men det ska nog gå bra ändå. Försöker intala mig det iaf!

Vet inte om jag vill...

Det är kallt ute idag. Blåser visst oxå. Känner för att bara lägga mig i sängen igen och dra täcket över mig. Men nä. Det går inte. En stund kanske det går, men inte hela dan som jag vill. Måste dra på mig kläder och knata in till stan och prata med chefen om kommande vecka. Hjälp. Det är inte många dagar kvar nu. Är inte säker på att jag är redo ännu. Hur ska detta gå?

RSS 2.0