Födelsedagsfirande!

Ska strax ta och fixa ihop tårtan. Har städat och gjort lite fint här hemma oxå. J blev glad över sin födelsedagspresent iaf :) Å det var en sån där "huvudmassage"-grej han fick =)

Så, nu ska jag samla lite kraft för att orka fortsätta fixa. Känner mig helt orkeslös.... Men det går väl över hoppas jag...

Nu är det fixa tårta som gäller :)  Kanske måste fota lite sen... Det jag har bakat och så :)

Perfekt födelsedagspresent!

Åh, jag är sååå nöjd med födelsedagspresenten till J! Tror jag har hittat den perfekta presenten! Men vad det är kan jag inte skriva förrän han fått den på onsdag! :)

Helgen har som vanligt gått superfort. Jag har bakat muffins, skruvat ner en klädstång, spacklat lite hål, slipat spacklet och spacklat en gång till. Ska väl ta och slipa det en sista gång och sen måla över spacklet. Håller på att göra en liten del av våran stora skrubb till min "walk-in-closet".  Har massa roliga idéer. Får se vilka som man gör något av! Men spännande och roligt är det.

Idag har vi plusgrader här. Å vad händer när det är plusgrader och solen skiner...? Jo, snön på taket börjar tina. Så jag har varit och skottat balkongen 2 gånger idag. Fyyy så tung snön var. Hade precis skottat första omgången, ställt ut spaden på bron å sen hör jag hur det dånar till. Jaha, bara ut å skotta igen :) Men tur att jag inte var ute när snön rasade..

Hmm.. Undrar vad man ska hitta på nu då....

Baka baka liten kaka

De senaste 2 dagarna har jag bakat lite olika kakor. Har tänkt som så att om jag gör lite varje dag så slipper jag tokstressa dagen innan J:s födelsedag. Jag menar, nu har jag ju tid på dagarna.

Så i förrgår bakade jag en hallongrotts-kaka (istället för många små så gjorde jag en stor) och satte lite glasyr på den. Igår blev det marshmallowskaka (den ser god ut iaf! om den är god får vi se nästa onsdag!) och så gjorde jag en kaka med hasselnötscremefyllning!  Idag är det muffins som står på schemat.

Jag fullkomligt älskar att baka! Tycker det är jätteskoj att prova olika recept och experimentera lite :)  Utgår oftast ifrån ett favoritrecept, sen testar jag lite olika varianter på det.

Jag har så många idéer till kakor och tårtor och sånt i huvudet. Borde kanske ta och skriva ner allt i ett block eller något så jag inte glömmer bort vad jag tänkt göra :)

Nu ska jag göra värma lite lunch och slappa lite innan jag ska börja baka.

Måndag igen...

Ny vecka igen. Vart tar tiden vägen? Veckorna går så fort...  I lördags gjorde jag ännu en sak som det var typ 15 år sedan jag gjorde sist! Jag åkte nämligen längdskidor. Riktigt roligt var det. Tyvärr är mina pjäxor lite dumma (de klämmer åt på sidan av fötterna) men jag trotsar det och åker i alla fall! Igår var jag och åkte ännu en sväng. Gick ännu bättre igår, fast fortfarande lite vingligt ibland :) Men det blir väl bättre. Idag är jag stel som jag vet inte vad...  Hoff. När jag har legat i soffan eller suttit still en längre tid och ska resa på mig så är det knappt jag kommer upp.. Haha... Jag börjar bli gammal tror jag :)

Nu ska jag ta och göra en matlista för den här veckan. Alltid lika svårt. Tar tacksamt emot tips på "nya" maträtter som jag kan laga. Känns som att man gör samma saker hela tiden. Dåligt med fantasi just nu. Annars brukar jag experimentera ihop nya maträtter lite då och då :) Å det brukar nästan alltid bli bra :)


Malin: Jag glömde tyvärr att fota våffelätningen :(

Jenny: Japp, oftare blir det! Har redan hunnit äta våfflor 2 gånger till :) (iofs resterna av den första gräddningen, men ändå!)

RSS 2.0