Till fjälls

Blir nog en tur till Abisko idag med J. Tar varje chans jag får nu till lite miljöombyte.  Tur att han har sånt jobb att han måste fara iväg till olika ställen ibland för att fixa och greja :) 

Inatt har jag  lyckats sova ca 5 timmar i sträck. Alltid nånting. Känner att jag skulle behöva sova mer, men det går inte. Får ingen ro. Väldigt irriterande...

Nåväl. Kanske lyckas sova mer inatt. Hoppas går ju alltid :)

Nu ska jag gå och fixa med lite mackor och grejer som vi ska ha med oss idag när vi far iväg.

Bilder från snöfestivalen!

Äntligen! Här kommer det lite bilder från snöfestivalen. Några bilder är av urusel kvalitet. Tyvärr. Jag och kameran kom väl inte riktigt överrens då :)



Så. Det var några bilder på några av skulpturerna.

Tänkte avsluta med en bild på den ark som vann både juryns pris och publikens pris! Grattis till Malins pappa!




Tyvärr är den bilden oxå av dålig kvalitet.  Men det går ju att se vad det är iaf :) Hihi...

Ps. Klicka på bilderna så blir de större :)


Jag blir så less....

Har inte sovit en blund inatt. Blir så less. Varför blir det alltid så när det snurrar för mkt i skallen.

Det är skrämmande, jag vet inte om jag är redo ännu, ska bli roligt, känns skitjobbigt, känner mig stressad. Prestationsångest.. Panik. Ångest. Vet varken ut eller in. Nåja. Det är ju bara att testa, sen om det inte funkar så funkar det inte. Men fan. Jag vill inte må såhär och känna det såhär.

Dagens

Längesen det var dagens här på bloggen, så nu är det dax igen tycker jag :)

Dagens klädsel:Mörklila mjukisar, vinröd tröja, strumpor med Nasse på.  Ute: Täckisar, en extra långärmad tröja och sen en fleecejacka på det, svarta vinterkängor
Dagens roliga: Att köra bil!
Dagens tråkiga: Det blåser kallt ute
Dagens låt: Poison- Alice Cooper
Dagens färg: Rosa
Dagens längtan: Vill ha kväll nu så jag får soooooova!
Dagens humör: Nedstämd och orolig typ.
Dagens mat: Kyckling och grönsaker i ugn med ris till  
Dagens måste: Ut och promenera med min moster om någon timme

Sju sanningar

Har blivit utmanad av Satu att skriva sju sanningar om mig själv. Så här kommer de!

1. Kan ha extremt kort stubin och tända till på nolltid.

2. Jag hatar att komma försent.

3. Jag älskar att läsa böcker. I perioder kan jag läsa en bok om dagen.

4. Jag är enda barnet.

5. Jag är bra på att laga mat. Älskar att "experimentera" i köket och komma på nya kombinationer.

6. Jag är väldigt närsynt. 

7. Jag saknar min mormor fruktansvärt mycket.

Tyvärr...

Inga bilder idag heller. Har varit i Vittangi, Vitåfors och Gällivare med J idag. Skönt att komma bort hemifrån en sväng.  Vi åkte strax efter 9 imorse och kom hem runt 20-tiden ikväll. Har varit en lång dag. Speciellt med tanke på att jag varit vaken sen 2.40 inatt. Kunde inte sova. Slumrade iofs till en pytteliten stund när jag satt i bilen och väntade på att J skulle göra klart jobben där i Vittangi och Vitåfors.  Ska bli riktigt skönt att lägga sig nu snart. Hoppas bara att jag kan sova inatt. Mycket som rör sig i hjärnan nu. Usch... Jag är såååå sjukt nervös inför nästa vecka. Får ont i magen bara jag tänker på det.... Å tänker på det gör jag ungefär hela tiden... Svårt att släppa det liksom...

Nu ska jag läsa lite tills ögonen går i kors och sen förhoppningsvis sova!

Godnatt :)

Gårdagen

Bilder från Snöfestivalen kommer. Har bara inte orkat föra över bilderna till datorn ännu. Men inom de närmsta dagarna blir det i alla fall :) Så håll ut :)


Läsdagbok

Jippi! Idag kom min läsdagbok som jag beställt! Ska ta och föra in alla böcker jag läst i år hittills. Lär ju ta ett tag, men det kan det vara värt sen.

Håller nu på att läsa "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak". Väldigt bra bok. Var tvungen att sluta läsa ett tag. Tårarna bara rann ner för kinderna. Man blir verkligen berörd av den boken.

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen fixa till mig :) Det är ju fredag. Då vill man ju vara lite extra fin :) Hihi...

Räkningar....

Sådärja. Då var månadens räkningar betalda. Skönt att ha det bortgjort.

Undrar vad den här dagen har att bjuda på. Hade nog tänkt ta det rätt lugnt idag. Sitta/ligga i soffan och läsa lite. Ut och promma en sväng ska jag oxå göra såklart.

Nu börjar det bli dax för frukost. Om jag inte går och lägger mig i sängen och drar täcket över mig. Känns faktiskt rätt lockande just nu.

Lite bättre...

Idag känns det lite bättre. Alltid nåt.

Snart ska jag börja knata till stan och lämna lite utlästa böcker till Kerran. Sen ska jag knata ner till Coop.

Film ikväll. Ska bli skoj. :)

Ur form...

Känner mig inte alls i form idag. Mår inte så jättebra. Vet inte vad det är heller. Mkt tankar som snurrar i hjärnan... Jobbigt...

Igår var dock en härlig dag. Följde med J när han skulle på jobb i Abisko och Riksgränsen. Var ute och promenerade och njöt av fjällvärlden i Riksgränsen i nästan 3 timmar under tiden J gjorde ett jobb där. Var så himla underbart att vara där. Lugnt och fridfullt. Kunde verkligen koppla bort alla dåliga tankar. Det var ett välbehövligt avbrott.

Idag är det en sämre dag igen. Men det är tur att man har så bra sambo och vänner som jag ändå har. Var till Kerran idag och surrade lite och bara umgicks. Man behöver sånt ibland oxå.

Nu ska jag återgå till fåtöljen :)

Blä.

Idag är en dag då jag inte har lust att göra nånting. Allt känns bara blä. Struntade till och med att svara i mobilen när den ringde. Trots att jag visste att det var från jobbet. Måste knata dit och meddela att jag inte ska vara med på nåt möte iaf. Jag orkar helt enkelt inte. Jag ska samla energi och ork till den 4/2 istället.

Usch. Varför känns allt bara bläääääääääääääääää idag? Noll energi. Noll ork.

Redan söndag...

Trist att helgerna går så fort. Imorrn är det vardag igen. Får se vad den kommande veckan har att bjuda på då.

Har nyss kommit in från en prommis tillsammans med moster B-M. Riktigt skönt väder ute.

Nu är det frukost som gäller!

Snö, snö, snö, snö och mera snö!

Vi har fått massor med snö! Än har det inte slutat snöa heller. Dagen idag har hittills gått i snöns tecken. Började med att sopa fram min väldigt snöiga bil. Sen skulle jag köra den till Kupolengaraget så den skulle få tina lite. Var tvungen att stanna 2 gånger på vägen dit och skrapa rutan. Det isade och immade så jag såg ingenting. Läskigt. Jag vågar inte köra in min bil i kupolengaraget så J fick göra det. Jag har kört in dit en gång och det var hemskt! Höll inte på att ta mig därifrån. Trångt och jäkligt. Å massa bilar.  Efter vi sopat lite is från den där i kupolen så åkte vi till Kurravaara och våran husvagn. Skottade av taket på den.  Jag längtar till sommar och semester!

Resten av dagen nu är det nog vara inne som gäller. Mysa ner sig i soffan/fåtöljen och kolla bra film.

Yrvaken

Vid 13-tiden idag låg jag och läste bok i sängen. Var redan innan supertrött. Ju mer jag läste desto mer började ögonen gå i kors. La ifrån mig boken och slumrade till. Bara någon sekund senare ringer mobilen. Hmm.. ett 08-nummer. Tänkte snabbt att jag känner väl ingen där som vill ringa till mig :) Visade sig att det var nån snubbe från Telia. Tänk att de alltid försöker komma med massa erbjudanden. Men de lyckas ganska dåligt eftersom jag redan har det som de ville erbjuda. Varför kan de inte kolla upp sånt innan de ringer för? Jobbigt. 

Efter att samtalet var avslutat kände jag hur hjärtat slog jättesnabbt och så mådde jag dåligt.  Det händer nästan alltid när jag sover och vaknar i panik av att nånting väcker mig. Jätteläskigt.  På nåt sätt så lyckades jag slumra till igen. Vaknade inte förrän 2 timmar senare av att mobilen återigen ringer. Okänt nummer. Jobbet.  De skulle bara höra om jag ska vara med på ett möte här om nån vecka. Fick fundera tills på måndag. :)

Så nu sitter jag här. Halvt yrvaken och funderar på vad det var jag drömt när jag sovit. Sinnessjuka drömmar. Usch. Å lite läskiga faktiskt.  Sov visst så hårt att jag inte ens hörde att posten kom. Brukar annars alltid vakna av det om jag sover den tiden.

En timme kvar tills J slutar. Äntligen helg! Längtar tills han kommer hem! :)

Nu ska jag gå och läsa klart boken jag håller på med. Inte många sidor kvar nu. Riktigt spännande nu :)

Tack och trött

Tack för alla boktips! Ska ta och läsa de böckerna här framöver.

Så vad händer idag då. Inte mycket hoppas jag. Är så himla trött igen. Hoppas jag piggnar på under dagen iaf .
Mötet igår var långt. Inte förrän efter 21 var vi färdiga. Så över 3 timmar var vi där. Men det var mycket intressant. Ska bli spännande att se hur det blir att genomföra det i praktiken bara. Många frågetecken finns det ju såklart. Nåja. Det blir nog bra i slutändan!

Tänk om man skulle orka gå och göra sig lite frukost. Är hungrig, men har ingen aning om vad jag vill ha till frukost. Inte sugen på nåt speciellt direkt. Allt jag kommer på känns äckligt. Tror jag ska avvakta en stund och se...

Hejsvejs så länge!

Boktips

Eftersom jag är i min värsta bokläsarperiod nu så skulle jag vilja ha så mycket tips som möjligt på bra böcker! Genre spelar ingen roll. Jag läser ALLT :)

Varför är jag så trött igen?

Somnade riktigt tidigt igårkväll. Var jättejättetrött. Hann inte mer än stänga ögonen så sov jag typ. Idag är jag oxå trött. Har sovit lagomt många timmar, fått frisk luft och motion. Men ändå är jag så trött så det är inte sant. Jag antar att jag har en sämre dag idag. Som tur är så har jag nog fler bra dagar än vad jag har dåliga dagar nu. Går åt rätt håll iaf.

Sitter här och funderar på hur jag ska orka resten av dagen. Ska och simma med min moster om 2½ timme. Efter det ska jag knata direkt till jobbet och vara med på det där mötet som jag inte alls har lust att vara med på. Mötet tar garanterat minst 2 timmar.

Ska inte vila nu iaf. Ska försöka hålla mig vaken. Packa badväskan och läsa lite bok tror jag att jag ska göra.

Fusk?!?!

Tog bort det tidigare inlägget jag skrivit om fusk :) Vet inte om nån hunnit läsa det. Men det är skitsamma.  Jag tror iaf att folk fuskar med stegtävlingen vi är med i. Ingen på mitt jobb då, men på andra ställen i landet... Det tycker jag är fel. Jag känner mig redan mindre motiverad trots att tävlingen bara pågått sen igår. Nåja. Får väl se vad som händer och sker.

Idag ska jag vara med på ett kvällsmöte på jobbet. Ingen lust till det, men eftersom det rör vad som kommer att hända snart så kan det nog vara bra att vara där. För min egen skull om inte annat.

Nu är jag trött.

Gå till Rom

Idag startar en stegtävling med jobbet. Den går ut på att man ska gå till Rom. Den avslutas först i augusti någongång. Så man har ju ett tag på sig att ta sig dit. Vår arbetsplats är indelad i 2 lag. Ett mer aktivt lag och ett mindre aktivt lag. Ni kan ju gissa vilket jag fick tillhöra!

Nu ska jag snart knata till stan och luncha med Kerran. Ska få en ny leverans böcker av henne oxå :) Är inne i en riktig bokläsarperiod. Har läst 6 böcker sen i söndags :)

Dax att klä på sig och börja knata mot stan...

Tröttis...

Förstår inte varför jag varit så trött idag. La mig i tid igår och har sovit lagomt många timmar inatt. Men ändå är jag helt slut. Kanske är sviterna från mötet igår.  All energi gick till det och att det tar ett tag att återhämta sig.  Mötet på FK idag gick snabbt. Jag trodde det skulle ta längre tid, men det gjorde det inte :) Lite förklaring om vad det innebar och sen min namnteckning på 2 ställen. Färdigt på kanske 5 minuter eller nåt sånt. 

Nä, nu ska jag gå och lägga mig i sängen. Är så fruktansvärt trött. Har ändå vilat en stund nu på eftermiddagen. Men det hjälpte ingenting :(


Status på handen: Oförändrat. Fortfarande domnat :(

Slut på energi...

Det där mötet tog all min energi idag. Men det gick faktiskt över förväntan. Är glad att jag har fått en bra handläggare på FK...  Är även glad över att företagshälsovården vi är anslutna till är toppen. Så den 4:e februari är det dax.. Har många tankar och känslor angående det. Har ju några veckor på mig att förbereda mig och bearbeta det, så det är ju bra. Är glad att mötet är avklarat iaf.

Något mindre skoj som hände idag var att på vägen hem så halkade jag och ramlade pladask. Slog båda smalbenen på något konstigt sätt. Jag vet inte hur jag landade riktigt för jag försökte ta mig upp så fort som möjligt. Å självklart hände detta nästan mitt i stan. Jag hatar när de har plogat och skrapat vägarna så det blir såna där hala fläckar som är svåra att upptäcka.  Är alldeles öm på benen nu.

Nu ska jag inta soffläge igen och fortsätta läsa. Har fått låna böcker av Kerran. Riktigt bra böcker. Självbiografiska böcker är det jag läst nu. Hur fängslande som helst. Svårt att lägga ifrån sig boken. Vill bara läsa mer och mer :)

Soffläge var det ja...

Idag klockan 11.15

Mindre än 2 timmar kvar tills mötet. Nu börjar jag bli riktigt nervös. Många tankar som snurrar i huvudet.  Hoppas det går bra iaf... Men det gör det förhoppningsvis...

Nu ska jag ta och fixa mig iordning...  Man kan ju inte se ut hur som helst :)

Söndag....

Hade en riktigt trevlig kväll igår med Kerran. Kollade film och drack massa gott :) Surrade massor oxå. Var riktigt nice. Idag är jag mest trött. Har börjat sova dåligt igen.  Inte bra.... Idag händer nog inte mkt... Ska chilla och försöka att inte oroa mig över morgondagens viktiga möte...

Färdig!

Äntligen färdigstädat! Nu ska jag bara ta itu med tvätten. Men det går rätt snabbt.... Ska byta lakan i sängen oxå. Längtar tills ikväll när det är dax och sova och man får krypa ner i nytvättade sängkläder. Härligt!

När tvätten är klar ska jag lägga mig och läsa i nån bok... Har snart läst ut alla böcker jag har hemma. Trist. Måste nog gå till bibblo till veckan.  Så äre!

Dax att städa vidare...

Städa...

Usch så trist det är att städa... Nog för att det är skönt sen när det är gjort... men det är inte skoj när man är mitt uppe i det... Har lite städpaus nu. Måste samla mer krafter för att orka dammsuga :)  Hade en riktigt jävlig natt. Sovit sjukt dåligt. Haft så himla ont i magen så jag knappt kunnat ligga, sitta eller stå.... Mådde verkligen uselt...  Måste ha varit något jag åt igår som det kanske fanns spår av gluten i. Det är det enda jag kan tänka mig. Har fortfarande lite ont i magen.. Inte alls skoj.

Nu ska jag fortsätta städa. Får kanske besök ikväll... Då måste det ju se lite fint ut iaf :)

Städdax...

Nu ska julen ut! Håller på att samla lite energi för att fortsätta städandet. Det är ju bara det att det är sååååå tråkigt att städa. Nåja. Poppar lite bra musik för att komma i rätt stämning för att städa... :)

Dax att fortsätta röjandet här hemma!

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Skönt! I helg åker alla julsakerna ner till källaren igen. Jag hoppas att vi tar en tur ner till Kurravaara och kollar till husvagnen oxå. Jag vill ha semester nu! Åka runt i landet och bo i vår supermysiga husvagn!

Planerna för dagen är inte många. Ska och luncha med Kerran idag. Trevligt.   Sen blir det väl att städa och plocka lite här hemma. Tvätta är också ett måste.

Status för handen är oförändrat. Fortfarande bortdomnad. Men jag börjar bli van nu.  Migränattacken jag hade igår har gått över. Tack och lov. Men jag låg i sängen i princip hela dagen igår. Var bara uppe kortare stunder.

Snö har vi oxå fått. Massvis med snö! Det är mysigt med snö! Snart är det dax för snöfestivalen oxå. Kanske skulle ta och ta sig dit i tid i år och kolla alla snöskulpturer innan de hunnit bli förstörda.

Nu är det dax att börja göra sig klar för dagen. Hoppas ni läsare får en trevlig dag!

Och så en hälsning till Malin: Krya på dig!


Migrän mitt i natten...

Somnade tidigt igårkväll. Jätteskönt för jag var verkligen trött. Hade huvudvärk när jag la mig. Hoppades på att jag skulle lyckas sova bort den, men inte. Vaknade för snart 2 timmar sen och då hade huvudvärken övergått  i migrän. Jätteskoj. Upp och leta migräntabletter. Lyckades hitta några iaf :) Tog en sån och hoppades på det bästa. Sen kom jag på att jag skulle hitta min kylmask som jag brukar ha i frysen, just för att använda vid såna här tillfällen då huvudet värker som värst. Självklart hittade jag inte den, så det fick bli en kylklamp inlindad i en handduk istället. Nöden har ingen lag :) La mig i sängen med kylklampen på huvudet. Måste sett riktigt roligt ut. :) Dröjde inte länge förrän jag började känna den välbekanta nacksmärtan och bränningarna i näsan. Det är iaf ett tecken för mig att medicinen börjat verka. Härligt! Lyckades inte somna om efter jag vaknat utan har legat och snurrat i sängen ett bra tag nu. Tillslut gav jag upp och klev upp istället. Ska lägga mig i soffan och läsa lite. Förhoppningsvis blir jag trött av det och kan sova en stund till :)

Handen har samma status som tidigare. Halva är fortfarande bortdomnad. Nåja. Hoppas medicinen börjar funka snart. Kan ta tid innan sånt här blir bra.  Börjar gå bättre att använda vänsterhanden till datormusen. Däremot är det inte lika lätt i andra avseenden. Men jag ger inte upp =) Jag ska lära mig att använda vänster hand istället för höger :) Det som dock tar lite tid är att skriva ett sånt här långt inlägg med bara vänsterhanden :)

Nu är det soffan nästa!

Epikondylit...

Det har jag lyckats få. Kallas även för tennisarmbåge. Så nu är det vila av högerhanden och armen som gäller samt antiinflammatoriska värktabletter. J har flyttat min datamus till vänster sida av skrivbordet. Hittills går det rätt bra att använda vänsterhanden till musen. Sitter och skriver det här nu med enbart vänsterhanden :) Det funkar, men går lite långsammare. Hur som helst så lär det inte bli så mkt datoriserande nu iaf. Måste tänka på min stackars arm.
Tur då att jag fick hem ett paket med några böcker igår. :) Nu har jag nåt att göra i några dagar framöver iaf :) Sen blir det nog att gå till bibblo och låna nånting när mina böcker här hemma är slut.
Jag tar gärna emot tips på bra böcker att läsa! :)

Nu ska jag sluta datorisera för denna gången. Hejsvejs!

2 timmar kvar...

Om ungefär 2 timmar öppnar telefonväxeln till vårdcentralen. Måste göra ett nytt försök idag att få tag i en läkartid. Igår strulade telefonväxlarna så det gick först inte att komma fram och sen när det äntligen gick att komma fram fanns inga tider kvar att bli uppringd på. Men idag SKA jag ha en tid. En tid till läkare oxå. Det går inte att min hand är såhär jävlig längre. Så är det.

Nu ska jag läsa lite bok tills det är dax att ringa vårdcentralen.

Nystart av bloggen

Sådärja. Nytt år. Dax för en nystart av denna blogg som varit pausad ett tag. Är inte på långa vägar färdig med hur jag vill ha den, men detta är en början. Har inte så mycket tid att hålla på och fixa med detta nu då min hand inte mår så bra. Så det här får duga tills vidare! Ska försöka uppdatera lite då och då.

Välkommen åter!


RSS 2.0